Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- سومین شجره نامه سادات رضوی در هند تکمیل شد.
به گزارش خبرگزاری آریا، کتابت شجره نامه سادات حسین آباد – بلیا، به طول 15 متر و عرض نیم متر به خط استاد سید ابوحیدر زیدی بر روی پارچه در بخش امسال مرکز بین المللی میکروفیلم نور به پایان رسید.
حسین آباد، منطقه‌ای از توابع بلیا واقع در شمال ایالت اوتراپرادش متصل به ایالت بیهار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سادات رضویِ حسین آباد در سال 532 هجری قمری به این منطقه مهاجرت کردند، سلسله نسب آنان با 16 واسطه از طریق میر محمد اسماعیل به پسر امام محمد تقی علیه السلام به نام "موسی مبرقع علیه ‎السلام" می‌رسد.
مرکز بین المللی میکرو فیلم نور، با استناد به شجره‎‌های قدیمی، بازنویسی شجره سادات حسین آباد ضلع بلیا را به مناسبت ولادت باسعادت امام رضا (ع) اتمام رساند.
شجره حسین ‎آباد اثبات می‎ کند که، چون پدر میر اسماعیل "حسین" نام داشت به همین خاطر نام این منطقه به حسین‎ آباد مشهور شده است.
از آثار اسلامی منطقه‌ی حسین آباد می‌توان به مساجد، حسینیه ‎ها، کربلا، روضه حضرت عباس علیه السلام، اشاره کرد که نشان علاقه مردم حسین ‎آباد به اهلبیت علیهم‎السلام است.
در این منطقه علمای زیادی وجود داشتند، از جمله گذشتگان می‌توان حکیم مولانا ممتاز حسین فرزند سجاد حسین (مدفون حسین ‎آباد - بلیا)، حکیم مولانا محمد اسماعیل فرزند ولایت علی (مدفون حسین‎ آباد - بلیا)، حکیم مولانا حیدر رضا فرزند علی رضا (مدفون قبرستان عمر گنج- بلیا)، حکیم مولانا مرتضی حسین فرزند ممتاز حسین (مدفون احمدآباد - گجرات)، مولانا جابر حسین (مدفون حسینیه چن‎چراغ راولپندی - پاکستان)، مولانا حامد حسین (مدفون پاکستان) و مولانا اعجاز عباس (مدفون ماداگاسکار - آفریقا) را نام برد.
یکی از مهمترین بخش‌های تاریخ روابط فرهنگی ایران و هند در دوران حکومت مختلف، مهاجرت ایرانیان و مسلمانان از نقاط مختلف به هند بوده است.
گاهی شرح فعالیت‌ها این افراد که شامل هنرمندان، فقهاء رجال و دیگر شخصیت تأثیرگذار هستند، در تحولات تاریخی گم شده است. اگرچه بنا به سنت تاریخ نگاری محلی، علم انساب و شجره نامه نویسی از دیرباز به عنوان راهکاری برای ثبت تاریخچه و شرح حال خاندان‌های مختلف استفاده می‌شده است. شجره‌ها و انساب قدیمی به مانند جریانی پویا در گستره تاریخ، با معرفی چهره‌های برجسته فرهنگی، مذهبی، سیاسی و اجتماعی نوشته اند اطلاعات مهمی به آینده انتقال دهند.
بخش انساب و رجال مرکز بین المللی میکروفیلم نور تاکنون شجره بسیاری از سادات مهاجر و سلسه‌های عرفانی هند را ترتیب و تنظیم کرده است. تهیه و تنظیم شجره ساداتی، چون سادات نقوی، تقوی، عابدی، زیدی و رضوی که امروزه در شمال هند از جمله کار‌های بخش انساب این مرکز است.
همچنین بررسی و تنظیم و ترتیب سلسله عرفانی که از قرن هفتم هجری به بعد، از ایران به هند مهاجرت کردند از کار‌های دیگر این مرکز است که باهمکاری گروهی از محققین هندی باجمع آوری، تحقیق و تطبیق داده‌ها تاکنون موفق به تهیه و تنظیم 36 شجره شده است.
شجره‌های تهیه شده در هند مربوط به خاندان ساداتی است که از ایران، عراق، یمن و مکان‌های دیگر به هند رفته اند و در مناطق مختلف هند ساکن شده اند. نسل این سادات تا به امروز نیز در هند باقی مانده است. مرکز میکروفیلم نور با استناد به نسخه‌های قدیمی شجره نامه‌های هند، در تلاش است، میراث کهن شجره نویسی را از طریق بازنویسی شجره ها، نگهدارد.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: شجره سادات رضوی حسین آباد شجره نامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۱۱۹۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسریع در آزادسازی میدان جلوخان در ۱۴۰۳/ گره ۱۳ ساله میدان امام علی (ع) را باز می‌کنیم

مدیر منطقه ۳ شهرداری اصفهان گفت: ادامه آزادسازی میدان جلوخان در سال‌جاری با تسریع در مراحل انجام عملیات تکمیل می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، روح‌الله ابوطالبی در حاشیه بازدید شهردار اصفهان به همراه معاونان از پروژه‌های منطقه ۳ شهرداری اصفهان اظهار کرد: یکی از مشکلات پاساژ کمرزرین واقع در محدوده میدان امام علی (ع) دسترسی نداشتن آن به علت اختلاف سطح این مجموعه با سطح جلوخان مسجد جامع و میدان امام علی (ع) طی سال‌های گذشته و انجام عملیات عمرانی بوده است که درصدد هستیم در سال جدید تکمیل شود.

وی افزود: با انتقال کامل طلافروشان به مجموعه تجاری کمرزرین عملیات تخریب چهار پاساژ طلا از جمله المهدی (عج)، سینایی، الغدیر و الزهرا (س) انجام و عرصه جلوخان مسجد جامع تکمیل خواهد شد تا بر اساس پیش‌بینی انجام شده ۱۴۰۴ به بهره‌برداری کامل برسد.

مدیر منطقه ۳ شهرداری اصفهان تصریح کرد: با آزادسازی پاساژهای فوق محور گردشگری و اقتصادی مسجد جامع اصفهان بیشتر جلوه‌گری می‌کند.

وی تاکید کرد: در صدد هستیم گره ۱۳ ساله میدان امام علی (ع) ناشی از توافق‌نکردن صاحبان مشاغل منطقه زودتر باز شود.

ابوطالبی خاطرنشان کرد: با توافق سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری با توجه به مکشوفات انجام شده، امیدواریم به‌زودی عملیات کاوش در گذر کمر زرین به پایان برسد و این معبر با حفظ نشانه‌های آن مجدد بازگشایی شود.

وی گفت: میدان امام علی (ع) روزگاری قلب تپنده اقتصاد شهر و مرکز تعاملات فرهنگی و تجاری بوده است و تلاش می‌کنیم با اقدامات عمرانی و فرهنگی این رونق را به این منطقه بازگردانیم.

کد خبر 750661

دیگر خبرها

  • زنگ خطر کاهش ولادت در خراسان رضوی به صدا در آمد
  • امروزه ریشه های شجره طیبه انقلاب اسلامی ایران مستحکم تر شده است
  • اجرای سومین مرحله طرح «محله من محله زندگی» در رحیم‌آباد
  • شست‌وشوی رواق‌های حرم مطهر رضوی + فیلم
  • شست و شوی رواق دارالذکر حرم مطهر رضوی | ویدئو
  • فهرست جبهه مردمی ایران قوی در مرحله دوم انتخابات مجلس
  • ۱۵۵ اصفهانی همزمان با سالروز شهادت امام صادق (ع) خون اهدا کردند
  • تمدید جشنواره عید تا عید بازارهای روز کوثر تا ولادت امام رضا (ع)
  • تمدید جشنواره عید تا عید بازارهای روز کوثر تا ولادت امام رضا(ع)
  • تسریع در آزادسازی میدان جلوخان در ۱۴۰۳/ گره ۱۳ ساله میدان امام علی (ع) را باز می‌کنیم